637 436 669 (Anna) - 676 735 030 (Sònia) info@retrobat.cat
En Pere i el fil màgic - Retroba't

En Pere i el fil màgic

Creixement Personal

En Pere era un nen molt eixerit. Tots l’estimaven: la seva família, els seus amics i els seus mestres. Però tenia una debilitat. – Quina?

Era incapaç de viure el moment. No havia après a gaudir el procés de la vida. Quan estava a l’escola, somiava amb estar jugant fora. Quan estava jugant somiava amb les vacances d’estiu. Pere estava tot el dia somiant, sense prendre’s  temps per assaborir els moments especials de la seva vida quotidiana.

  fil magicUn matí, en Pere estava caminant per un bosc proper a casa seva. Al cap d’una estona,, va decidir seure a descansar en un tros d’herba i al final es va quedar adormit. Després d’uns minuts de son profund, va escoltar a algú cridar el seu nom amb veu aguda.

En obrir els ulls, es va sorprendre de veure una dona dempeus al seu costat. Devia tenir uns cent anys i els seus cabells blancs com la neu queien sobre la seva esquena com una endurida flassada de llana. A la arrugada mà de la dona hi havia una petita pilota màgica amb un forat en el seu centre, i del forat penjava un llarg fil d’or.

L’anciana li va dir: “Pere, aquest és el fil de la teva vida. Si tires una mica d’ell, una hora passarà en qüestió de segons. I si tires amb totes les teves forces, passaran mesos o fins i tot anys en qüestió de dies”. En Pere estava molt excitat per aquest descobriment. “Podria quedar-me la pilota?”, Va preguntar. L’anciana la hi va lliurar.

L’endemà, a classe, el noi es sentia inquiet i avorrit. De sobte va recordar la seva nova joguina. En estirar una mica del fil daurat, es va trobar a casa jugant al jardí. Conscient del poder del fil màgic, es va cansar de seguida de ser un col·legial i va voler ser adolescent, pensant en l’excitació que aquesta fase de la seva vida podia portar. Així que va estirar una vegada més del fil daurat.

De sobte, ja era un adolescent i tenia una bonica amiga anomenada Elisa. Però en Pere no estava content. No havia après a gaudir el present i a explorar les meravelles de cada etapa de la seva vida. Així que va treure la pilota i va tornar a estirar el fil, i molts anys van passar en un sol instant. Ara es va veure transformat en un home adult. Elisa era la seva esposa i Pere estava envoltat de fills. Però en Pere va reparar en una altra cosa. El seu pèl, abans negre com el carbó, havia començat a encanudir. I la seva mare, a la qual tant estimava, s’havia tornat vella i fràgil. Però ell seguia sense poder viure el moment. De manera que una vegada més, va tibar del fil màgic i va esperar que es produïssin canvis.

En Pere va comprovar que ara tenia 90 anys. El seu cabell negre s’havia tornat blanc i la seva bella dona, vella també, havia mort uns anys enrere. Els seus fills s’havien fet grans i havien iniciat les seves pròpies vides lluny de casa. Per primera vegada a la vida, en Pere va comprendre que no havia sabut gaudir de les meravelles de la vida. Havia passat per la vida a corre-cuita, sense parar-se a veure totes les coses bones que hi havia al camí.

En Pere es va posar molt trist i va decidir anar al bosc on solia passejar de noi per aclarir les seves idees i temperar el seu esperit. En endinsar-se al bosc, va advertir que els arbres de la seva infantesa s’havien convertit en roures imponents. El bosc mateix era ara un paradís natural. Es va ajeure en un tros d’herba i es va adormir profundament.

Al cap d’un minut, va sentir una veu que el cridava. Va alçar els ulls i va veure que es tractava ni més ni menys que de l’anciana que molts anys enrere li havia regalat el fil màgic. “Has gaudit del meu regal?”, Va preguntar ella. Pere no va vacil·lar en respondre: “Al principi va ser divertit però ara odio aquesta pilota. La vida m’ha passat sense que me’n adonés, sense poder desfrutar-la. Clar que hi hauria hagut moments tristos i moments fantàstics, però no he tingut oportunitat d’experimentar cap els dos. Em sento buit per dins. M’he perdut el do de la vida.” “Ets un desagraït, però igualment et concediré un últim desig”, va dir l’anciana. En Pere va pensar uns instants i després va respondre: “Voldria tornar a ser un nen i viure una altra vegada la vida “. Dit això es va quedar altra vegada dormit.

En Pere va tornar a sentir una veu que el cridava i va obrir els ulls. “Qui podrà ser ara?”, Es va preguntar. Quina no seria la seva sorpresa quan va veure a la seva mare dreta al seu costat. Tenia un aspecte juvenil, saludable i radiant. Pere va comprendre que l’estranya dona del bosc li havia concedit el desig de tornar a la seva infantesa.

No cal dir que en Pere va saltar del llit al moment i va començar a viure la vida tal com havia esperat. Va conèixer molts moments bons, moltes alegries i triomfs, però tot va començar quan va prendre la decisió de no sacrificar el present pel futur i començar a viure en l’ara.
Fragment pres de “El monjo que va vendre el seu Ferrari” Robin S. Sharma

fil de la vidaMolt sovint descuidem el present per focalitzar-nos  en el futur, i, en el món real, per desgràcia, mai tenim una segona oportunitat de viure la vida i no podem tornar a enrere com en el conte. Per això és important que omplim el nostre present de moments de qualitat i que no deixem passar la vida sense viure-la. Hem gaudir de  cada moment  i recordar que el temps no ens esperarà.

Alfred de Souza va dir: “Durant molt de temps em semblava que la vida estava a punt de començar, la vida de veritat. Però sempre hi havia un obstacle en el camí, una cosa per resoldre primer, algun assumpte per a acabar, un deute de pagar, … Després la vida començaria. Fins que em vaig adonar que aquests obstacles eren la meva vida “.

No cal esperar fins acabar l’escola, fins a tornar a l’escola, fins baixar 10 quilos, fins a tenir fills, fins que els fills vagin a l’escola, fins que em casi, fins que es divorciï, fins al divendres a la nit, fins al diumenge al matí, fins a la primavera, l’estiu, la tardor o l’hivern, o… fins que mori. No hi ha millor moment que aquest per ser feliç.

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies

T'agradaria rebre informació sobre els nostres serveis i activitats?

"*" indicates required fields

0
    0
    La teva cistella
    La teva cistella està buidaTornar a la botiga