637 436 669 (Anna) - 676 735 030 (Sònia) info@retrobat.cat

L'equip de Retroba't

Ens impliquem en el tracte directe amb les persones i tenir cura d’aquestes i que desitgen aprendre o enriquir la gestió de recursos amb un mateix, amb el client i els companys de feina.

NosaltresCol·laboradors

Desenvolupament personal, suport psicoterapèutic i teràpia humanista.

El nostre equip de professionals està atent a les demandes i necessitats que expressen les persones, per, de forma continuada, estar construint nous ponts amb professionals experts de fora de Vilafranca, crear serveis fets a mida, crear serveis fruits del treball en equip entre professionals.

Apostem per un espai amb una visió humanista que enriqueixi el context social i humà propi i de l’entorn. Com a professionals considerem que no hi ha cap tècnica que sigui “ideal” per a “tothom” ni per a “tot”, sinó que cadascú és un món i nosaltres et fem costat per orientar-te.

A retroba't

La nostra missió és crear un espai amb un equip de professionals que està atent a les demandes i necessitats que expressen les persones, per, de forma continuada, estar construint nous ponts amb professionals experts de fora de Vilafranca, crear serveis fets a mida, crear serveis fruits del treball en equip entre professionals.

Un espai que enriqueixi amb una visió humanista el context social i humà propi i de l’entorn.

Sonia Talabante

Sonia Talabante

Terapeuta i formadora

Terapeuta Gestalt (Institut Gestalt i reconeguda per AETG), postgraduada en Coaching-Gestalt (Institut Gestalt), entrenada com a Guia de Constel·lacions Familiars per Maria Àngels Herrero (Escuela de Constelaciones Familiares “Latidos en Cinco Continentes”), formada en Teatre Terapèutic (Gestual) i Supervisora acreditada (AEDTH), Diplomada en Educació Social (EUES) i altres formacions dins l’àmbit social i educatiu.

Experiència professional

Terapeuta (des de 2004): He après i crescut com a professional gràcies al treball fet en diferents centres:  Escuela de Constelaciones Familiares “Latidos en Cinco Continentes” (Barcelona), Gestalt Eixample (Barcelona), Gestual (Barcelona), ladohumano (Barcelona) i Narayana (Vilafranca del Penedès).

Món Social i Educatiu (des de 1999): Formadora de professionals de l’àmbit social i educatiu en enfocament humanista (des de 2006), Formadora Ocupacional (des de 2009) i, Educadora Social d’atenció a joves i a famílies en diferents recursos -Medi Obert i CRAE- (des de 1999).

Mitjans de difusió i Publicacions

Televisió

 • (1999) Participació com a entrevistada a “Catalunya avui” (TVE2) al programa que parlava sobre la infància i el Nadal.
 • Altres participacions a TV Vilafranca de forma puntual com a responsable de diferents projectes.

Ràdio

 • (2024) Entrevista a RTV Vilafranca sobre Constel·lacions Familiars.
 • (2009) Entrevista a RTV Vilafranca sobre la temàtica Teràpia Gestalt.
 • Altres participacions puntuals a RTV Vilafranca com a responsable de diferents projectes.

Serveis que ofereixo

 • Directora/Formadora de l’Àrea de Formació. 
 • Guia de Constel·lacions Familiars (grupal i individual)
 • Terapeuta en altres tècniques (gestalt, coaching, etc), adreçat a joves, adults, parelles i famílies.
 • Supervisió de professionals
 • Formadora per a entitats públiques i empreses.

Informació de contacte

C/Migdia 31, 2n-A. Vilafranca del Penedès (08720)
676735030
sonia@retrobat.cat

Anna Esteve

Anna Esteve

Psicòloga general sanitària i psicoterapeuta

Psicòloga (col.7383), Terapeuta Gestalt, formada en l’aplicació de tècniques gestàltiques aplicades a la infància, Postgraduada en psicologia clínica infantil i juvenil, Postgraduada en direcció i gestió de RRHH, Practitioner Programació Neurolingüística (PNL), Postgraduada en Teatre-Teràpia i formada en Intervenció Familiar sistèmica.

Experiència professional

 Actualment: Psicoterapeuta individual i grupal per a nens, adults i famílies. Facil·litadora de grups d’educació emocional. Formadora de pares i mares en gestió emocional. Orientadora laboral i formadora en l’àmbit públic

 

En l’àmbit de RRHH: Més de 15 anys d’experiència en selecció, comunicació i desenvolupament de persones en el sector de l’automoció. Un aprenentatge viscut de primera mà que m’ha permès per entendre les necessitats de les empreses i de les persones i gestionar-les en el seu dia a dia.

Mitjans de difusió i Publicacions

Televisió:

 • 2014 Participació en el programa de televisío “Coses de mainada” al programa que parlava sobre l’amistat –veure video– .
 • 2014 Participació en el programa de televisío “Coses de mainada” al programa que parlava sobre la televisió –veure video
 • 2019 Entrevista al programa de ràdio Vilafranca “Llegir per sentir”

Autora de llibres infantils:

 • 2017 Fins aviat Griselda. Col·lecció La colla Pessigolla i les emocions. Editorial Baula. –veure fitxa-.
 • 2017 Tots tenim por, tots som valents. Col·lecció La colla Pessigolla i les emocions. Editorial Baula. –veure fitxa-.
 • 2018 Avui és un gra dia! Col·lecció La colla Pessigolla i les emocions. Editorial Baula. –veure fitxa-.
 • 2019 Quina ràbia! Col·lecció La colla Pessigolla i les emocions. Editorial Baula. –veure fitxa-.

Serveis que ofereixo

 • Assessorament familiar.
 • Psicoteràpia individual pera nens, joves i adults.
 • Psicoteràpia per a parelles i/o famílies.
 • Facil·litadora “Packs Individuals d’Educació Emocional per a nens i nenes”
 • Formadora per a empreses i entitats.

Informació de contacte

C/Migdia 31, 2n-A. Vilafranca del Penedès (08720)
637436669
anna@retrobat.cat

Què diuen de nosaltres?

“Anna, cuando a alguien le gusta lo que hace, lo disfruta y lo vive como tú,¡¡¡es una gozada estar cerca de ella!!! para mi conocerte y participar en tus talleres es una de las cosas más importantes de este 2013 que pronto vamos a dejar, y algo a lo que le quiero dar continuidad en 2014 así que preparada para la próxima aventura!!!

(Lucía)

“Amb les teves preguntes precises ens has sabut guiar sobre els aspectes caracterials de les persones per les quals volíem demanar-te consell. Mirant el quadre general d’aquests aspectes ens has aconsellat positivament, deixant oberta la possibilitat de fer un seguiment més acurat. Sense dubte fem una valoració positiva, a l’espera de veure progressos o de parlar-ne més… Ens has atès molt bé i estem satisfets de les atencions rebudes. Gràcies Anna!”

(Anònim)

“Pel que fa a les sessions sobre els límits, diria que vas saber portar el fil de les sessions d’una manera molt amena i deixant-nos descobrir els coneixements que volies transmetre d’una manera molt vivencial i adaptada a l’experiència de cadascú.Brava, Anna”

(Marta)

“Han realizado un magnífico acompañamiento para el desarrollo emocional de mi hija adolescente durante el último año. Una gran ayuda para transitar esta etapa difícil y complicada en donde hemos encontrado un espacio íntimo para trabajar nuestras inquietudes y desafíos personales y familiares. Muchas gracias Anna Esteve por tu profesionalidad y empatía. Muchas gracias por tu honestidad, por hacer sencillo lo complicado y por fomentar la confianza y la auto estima de mi hija con vuestro trabajo. Ha sido muy bonito vivir esta experiéncia de crecimiento y recomiendo a cualquier persona que necesite apoyo, que se acerque al Centre Retroba’t confiando en que su dinero y su tiempo van a estar bien aprovechados. Por lo menos en mi caso, así ha sido!! Gràcies Retobadoras!!”

(Ari)

“Aunque al principio me pareció muy extraño este tipo de terapia, decidí darle un tiempo y ver qué efectos tenía en mi. Entonces fui dándome cuenta que, consciente o inconscientemente, y de forma sutil, evolucionas en dirección a lo que siente tu corazón. Se establece un vínculo adecuado con el cliente, y seguro que este vínculo se moldea según cada personalidad, es algo de lo que estoy seguro. Podría escribir muchas más opiniones a favor, pero me limito a decir que es la mejor terapia y terapeuta con la que me he encontrado (y he conocido y probado a varios).” (Roger)

“La Sonia està essent per a mi un bastó i un mirall. Un bastó en el que et pots recolzar per a fer l’ascensió al difícil cim del coneixement de tu mateix. També un mirall que et reflecteix a tu sense distorsions. Realment, crec que no es pot demanar més d’un terapeuta” (Marc)

“Linda Sonia: per mi és naturalitat, humiltat i facilitat. Treballar-nos a nosaltres mateixos és feina confosa, dura en alguns moments, trista i alegre, apassionant i decepcionant… Tu per mi ets una gran acompanyant d’aquest camí que tant necessitava fer i que per fi faig sense grans carregues a la motxilla. Mil gracies per aixó!” (Irene)

“Vaig començar teràpia amb la Sonia al Setembre del 2012. Si bé és cert que al principi, no hi creia ni hi tenia cap esperança d’evolució, em vaig deixar endur per les paraules de la Sonia i els seus ànims. Des d’aleshores, amb la Sonia, he après a SENTIR, a DESCOBRIR QUI SÓC I CAP ON VULL ANAR i a posar-me les coses FÀCILS… no ha estat un camí de roses, però la Sonia ha sapigut posar l’amor, la tranquilitat i la paciència al meu abast, fet que m’ha permet treballar aspectes de mi mateix que mai hagués imaginat. Tot això, al costat d’una gran professional, una excel.lent persona que estima i mima el que fa. Només puc donar-te les gràcies i animar-te a seguir sent qui ets!!” (Albert)

Col·laborador@s

Albert Pi Munné

Psicòleg de l'equip de "Psicoteràpia individual"

Formació: Grau en Psicologia  -col. 28502- (UAB), Màster en “Intel·ligència Emocional i PNL” (UAB), Practitioner Humanista (retroba’t), Integració Social (INS Alexandre Galí)

Altres formacions: Tècnica de “Liberación Emocional-Tapping” (EFT), Advanced Psych-k-canvi de creences, mentoria institut AMZ, técniques avançades d’estudi (Jim Kwik), Reiki Nivell II, Educació Viva.

Experiència com: Terapeuta al centre retroba’t des de 2021, emprenedor i fundador “120percent.es”, formador en educació emocional des de 2016, investigador en elBulli en equip de lideratge per Ferran Adrià, ambaixador de la Fundació Educación Emocional España, educador en centres de menors, educador en projecte “Adolescents i famílies”, entre d’altres. 

Anna Bonet

Trainer Humanista.

Formació: Nivells Practitioner, Training i Trainer Humanista (retroba’t), Guia de Constel·lacions Familiars (retroba’t), CP com ASC Gent Gran, CP com docent, Aux d’infermeria.

Experiència: ASC Gent Gran des de 2008, formadora especialitzada des de 2008, Trainer Humanista a entitats externes. 

 

Esther Pañella

Psicòloga de l'equip "Psicoteràpia individual"

Formació: Grau en Psicologia, Postgrau en Intel·ligència Emocional, Postgrau en “Boscs i Salut”, Guia de Constel·lacions Familiars (en curs) 

Experiència: Psicòloga (programa KOA Aventura, SIAJ Aj Vilafranca P., …)

 

Hedy Kramer

Terapeuta individual i docent en “Intervenció Educativa Humanista”

Formació: Graduada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Formació en psicoterapia del trauma a l’Institut Aleces. Formada com a Guia de Constel·lacions Familiars a l’Institut Gestalt. Màster en Art Teràpia per l’AEC. Formada en teatre terapèutic al Centre Gestual de Barcelona.

Experiència:  Terapeuta individual des del 2012. Facilitadora de grups de creixement personal i espiritual. 

 

Libertad Gómez Ibáñez

Acompanyament terapèutic amb l'ou obsidiana. Inspirat en el mètode "Dona autèntica"

Formada com a terapeuta d’obsidiana mètode “Dona Autèntica”, en Sexualitat Orgànica femenina i Metamorfosis femenina amb Anna Herms. Especialitzada en “Cristal·loteràpia per a la dona” amb Sofia Knakal.
Assistent de retir de sexualitat femenina “Oh my Goddes” amb Geordina Mercader.
Programa de sanació amb obsidiana mètode “Dona Autèntica”
Roda medicinal inca al centre Sananda amb Maria Bejarano
Tallers de salut i cicles vitals femenins al Departament de sanitat i salut pública a l’Ajuntament d’Igualada amb Fundació Aroa
“Dansa de l’úter-sacre” amb Paolo Motto.
Quiromassatge i quiropràxia a l’Escola de teràpies manuals i naturals Ara.
Essències Aurees i alquimia interior . I – II. Flors d’Alba. Floralba.
Radiestesia. Pendul hebreu I. Floralba
L’home universal: ciència, salut u coneixement.
Maestria Reiki Usuiamb Maria Acosta.

Maria Àngels Herrero

Docent/entrenadora en la Formació “Guia de Constel·lacions Familiars”

Formada i amb experiència en:

 • Flors de Bach
 • Kinesiologia (emocional)
 • Teràpia de vides passades (regresions)
 • Constel·lacions Familiars
 • Mediumnidad

Directora de Escuela de Constelaciones Familiares “Latidos en cinco continentes” (Barcelona)

Maria Morillas

Guia de Constel·lacions Familiars, enfocada especialment a Famílies adoptives.

Formació: Graduada com a Infermera, Guia de Constel·lacions Familiars, Humanista (nivell Practitioner, nivell Training i nivell Trainer), Diplomada en Naturopatia Holística, Quiromassatge i Reflexologia. 

Experiència: Infermera assistencial i hospitalària, formadora d’auxiliars de clínica. 

Noemí Franco

Mestra de registres akàshics. Guia de Constel·lacions Familiars.

Formació: Mestratte en Registres Akhàshics, Mestratge de Reiki, Guia de Constel·lacions Familiars (retroba’t), CP com a Docent, Formadora de Mètode Melqur, Naturopatia Integrada, Kinessiologia Holística, Massatge terapèutic, Shiatsu.

 Experiència: Terapeuta holística amb eines energètiques integrades (entre d’altres) des e 1996, formadora de terapeutes, directora  del centre “El Món en Harmonia”, coordinadora del centre “Alquimil·la” a Barcelona.

Sara Cusiné

Trainer Humanista.

Formació: Terapeuta Corporal (Institut Gestalt), Humanista (nivells Practitioner, Training i Trainer Humanista (retroba’t), Sistema Ludo Corporal de Luis Aguilar.

Experiència: Directora Llar d’Infants Picarol, com a ponent (Aula Magna de Tarragona, UB, Jornades d’Innovació Educativa,…), col·laboració a la revista pedagògica Rosa Sensat. 

Subscriu-te al nostre butlletí de notícies

T'agradaria rebre informació sobre els nostres serveis i activitats?

"*" indicates required fields

0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTornar a la botiga