Equip retroba't

Un equip que suma

Anna Esteve

Directora
Psicòloga general sanitària i psicoterapeuta

Formada com a: Psicòloga (col.7383), Terapeuta Gestalt, formada en l’aplicació de tècniques gestàltiques aplicades a la infància, Postgraduada en psicologia clínica infantil i juvenil, Postgraduada en direcció i gestió de RRHH, Practitioner Programació Neurolingüística (PNL), Postgraduada en Teatre-Teràpia i formada en Intervenció Familiar sistèmica. 

Experiència

... en RRHH

Més de 15 anys d’experiencia en selecció, comunicació i desenvolupament de persones en el sector de l’automoció. Un aprenentatge viscut de primera mà que m’ha permès  per entendre les necessitats de les empreses i de  les persones i gestionar-les en el seu dia a dia..

…actualment

Sóc co-directora del centre de creixement i formació “retroba’t”, psicoterapeuta individual i grupal per a nens, adults i famílies. Directora del Programa d’Educació Emocional “Divertim-nos amb les Emocions” dirigida a nens / es i formadora de de pares i mares en gestió emocional.

Formadora ocupacional en diversos centres  i/o ajuntaments.

Mitjans de difusió i Publicacions

Televisió:

2014 Participació en el programa de televisío “Coses de mainada” al programa que parlava sobre l’amistat -veure video- .

2014 Participació en el programa de televisío “Coses de mainada” al programa que parlava sobre la televisió -veure video-

2019 Entrevista al programa de ràdio Vilafranca “Llegir per sentir”

Autora de llibres infantils:

2017 Fins aviat Griselda. Col·lecció La colla Pessigolla i les emocions. Editorial Baula. -veure fitxa-.

2017 Tots tenim por, tots som valents. Col·lecció La colla Pessigolla i les emocions. Editorial Baula. -veure fitxa-.

 2018 Avui és un gra dia! Col·lecció La colla Pessigolla i les emocions. Editorial Baula. -veure fitxa-.

2019 Quina ràbia! Col·lecció La colla Pessigolla i les emocions. Editorial Baula. -veure fitxa-.

Més informació (talllers i activitats) https://www.collapessigolla.cat/

Diuen de mi

Cuando a alguien le gusta lo que hace, lo disfruta y lo vive como tú,¡¡¡es una gozada estar cerca de ella!!! para mi conocerte y participar en tus talleres es una de las cosas más importantes de este 2013 que pronto vamos a dejar, y algo a lo que le quiero dar continuidad en 2014 así que preparada para la próxima aventura!!!

Lucía

Amb les teves preguntes precises ens has sabut guiar sobre els aspectes caracterials de les persones per les quals volíem demanar-te consell. Mirant el quadre general d’aquests aspectes ens has aconsellat positivament, deixant oberta la possibilitat de fer un seguiment més acurat. Sense dubte fem una valoració positiva, a l’espera de veure progressos o de parlar-ne més… Ens has atès molt bé i estem satisfets de les atencions rebudes.

Anònim

Pel que fa a les sessions sobre els límits, diria que vas saber portar el fil de les sessions d’una manera molt amena i deixant-nos descobrir els coneixements que volies transmetre d’una manera molt vivencial i adaptada a l’experiència de cadascú.

Marta

Han realizado un magnífico acompañamiento para el desarrollo emocional de mi hija adolescente durante el último año. Una gran ayuda para transitar esta etapa difícil y complicada en donde hemos encontrado un espacio íntimo para trabajar nuestras inquietudes y desafíos personales y familiares. Muchas gracias Anna Esteve por tu profesionalidad y empatía. Muchas gracias por tu honestidad, por hacer sencillo lo complicado y por fomentar la confianza y la auto estima de mi hija con vuestro trabajo. Ha sido muy bonito vivir esta experiéncia de crecimiento y recomiendo a cualquier persona que necesite apoyo, que se acerque al Centre Retroba’t confiando en que su dinero y su tiempo van a estar bien aprovechados. Por lo menos en mi caso, así ha sido!! Gràcies Retobadoras!!

Ari

Informació de contacte

C/Migdia 31, 2n-A. Vilafranca del Penedès (08720)
637436669
anna@retrobat.cat

Serveis que ofereixo

 • Assessorament familiar.
 • Psicoteràpia individual pera nens, joves i adults.
 • Psicoteràpia per a parelles i/o famílies.
 • Directora Programa d’educació emocional: Divertim-nos amb les emocions!”
 • Directora  i formadora de la Formació per a pares i mares  “Creixem per ajudar-los a créixer.”
 • Facil·litadora “Packs Individuals d’Educació Emocional per a nens i nenes”
 • Formadora per a empreses i entitats.
 • Docent en Intervenció Educativa Humanista

Sonia Talabante

Directora
Terapeuta i Formadora

Formada com a: Terapeuta Gestalt (Institut Gestalt i reconeguda per AETG), postgraduada en Coaching-Gestalt (Institut Gestalt), entrenada com a Guia de Constel·lacions Familiars per Maria Àngels Herrero (Escuela de Constelaciones Familiares “Latidos en Cinco Continentes”), formada en Teatre Terapèutic (Gestual) i Supervisora acreditada (AEDTH), Diplomada en Educació Social (EUES) i altres formacions dins l’àmbit social i educatiu.

Experiència

…. com a Terapeuta (des de 2004):

He aprés i crescut com a professional gràcies al treball realitzat en diferents centres:  Escuela de Constelaciones Familiares “Latidos en Cinco Continentes” (Barcelona), Gestalt Eixample (Barcelona), Gestual (Barcelona), ladohumano (Barcelona) i Narayana (Vilafranca del Penedès), 

… al món Social i Educatiu (des de 1999):

Formadora de professionals de l’àmbit social i educatiu en enfoc humanista (des de 2006), Formadora Ocupacional (des de 2009) i, Educadora Social d’atenció a joves i a famílies en diferents recursos -Medi Obert i CRAE- (desde 1999).

Mitjans de difusió i Publicacions

Televisió

(1999) Participació com a entrevistada a “Catalunya avui” (TVE2) al programa que parlava sobre la infància i el Nadal.

Altres participacions a TV Vilafranca de forma puntual com a responsable de diferents projectes.

Ràdio

(2009) Entrevista a RTV Vilafranca sobre la temàtica Teràpia Gestalt.

Altres participacions puntuals a RTV Vilafranca com a responsable de diferents projectes.

 

Diuen de mi

Aunque al principio me pareció muy extraño este tipo de terapia, decidí darle un tiempo y ver qué efectos tenía en mi. Entonces fui dándome cuenta que, consciente o inconscientemente, y de forma sutil, evolucionas en dirección a lo que siente tu corazón. Se establece un vínculo adecuado con el cliente, y seguro que este vínculo se moldea según cada personalidad, es algo de lo que estoy seguro. Podría escribir muchas más opiniones a favor, pero me limito a decir que es la mejor terapia y terapeuta con la que me he encontrado (y he conocido y probado a varios).

Roger

La Sonia està essent per a mi un bastó i un mirall. Un bastó en el que et pots recolzar per a fer l’ascensió al difícil cim del coneixement de tu mateix. També un mirall que et reflecteix a tu sense distorsions. Realment, crec que no es pot demanar més d’un terapeuta.

Marc

Linda Sonia: per mi és naturalitat, humiltat i facilitat. Treballar-nos a nosaltres mateixos és feina confosa, dura en alguns moments, trista i alegre, apassionant i decepcionant… Tu per mi ets una gran acompanyant d’aquest camí que tant necessitava fer i que per fi faig sense grans carregues a la motxilla. Mil gracies per aixó!

Irene

Vaig començar teràpia amb la Sonia al Setembre del 2012. Si bé és cert que al principi, no hi creia ni hi tenia cap esperança d’evolució, em vaig deixar endur per les paraules de la Sonia i els seus ànims. Des d’aleshores, amb la Sonia, he après a SENTIR, a DESCOBRIR QUI SÓC I CAP ON VULL ANAR i a posar-me les coses FÀCILS… no ha estat un camí de roses, però la Sonia ha sapigut posar l’amor, la tranquilitat i la paciència al meu abast, fet que m’ha permet treballar aspectes de mi mateix que mai hagués imaginat. Tot això, al costat d’una gran professional, una excel.lent persona que estima i mima el que fa. Només puc donar-te les gràcies i animar-te a seguir sent qui ets!!

Albert

Informació de contacte

C/Migdia 31, 2n-A. Vilafranca del Penedès (08720)
676735030
sonia@retrobat.cat

Serveis que ofereixo

 • Directora Formació “Guia de Constel·lacions Familiars”.
 • Directora Formació “Intervenció Educativa Humanista” i “Intervenció Sanitària Humanista”
 • Gestalt-Coach individual per a joves, adults i parelles.
 • Guia de Constel·lacions Familiars (grupal i individual) i Terapeuta en d’altres tècniques (gestalt, coaching, etc)
 • Supervisió de professionals
 • Formadora per a entitats públiques i empreses.

Col·laboradors/es

Calixte Vallvé

Perfil professional

Formació: Diplomat en Magisteri especialitzat en educació infantil (URL), “Formació en llenguatges educatius infantils”, “Formació en Teatre Terapèutic” al centre Gestual a Barcelona, “Formació en Moviment , Experiència i Tècniques Corporals” al centre Locorporal a Barcelona.

Experiència: Mestre/tutor en EINF i EPRI en diferents centres educatius públics des de 2003, Formador/Conductor de grup dirigit a pares i mares dels Serveis Educatius de l’Ajuntament de l’Ajuntament de Martorell.
Membre Supervisor de Asociación Española para el Desarrollo de TécnicasHumanistas.

Serveis a Retroba't

Docent en la Formació “Intervenció Educativa Humanista”

Dani Borrell

Perfil professional

Formació: Psicòleg (col. núm. 12.866), Màster en “Teràpia Sexual i de Parella” (UB). Postgrau d’”Artteràpia” (UdG), “Analista Transaccional” en contracte de formació” en el CEP Eric Berne, Formació en “EMDR, Integració del Cicle Vital (ICV) i Tècniques d’Integració Cerebral (TIC)”.

Experiència: Soci fundador i Codirector del centre “Quantum” a Barcelona, Psicòleg clínic amb persones afectades de dolor crònic a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Professor en el “Postgrau de Teràpia de Parella”, Professor en el “Postgrau Teatre-teràpia” de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i de la Parella (IESP) i la Universitat de Girona (UdG). Supervisor d’equips de Serveis Socials. Formador en cursos i tallers de desenvolupament personal.

Mitjans de comunicació i difusió: Col·laborador del programa “Les mil i una nits de la Maria de la Pau Janer” de Catalunya Ràdio i “Gamma Extra” de Ràdio Vilafranca.

Més informació

Serveis a Retroba't

Docent en la Formació “Intervenció Educativa Humanista”

Maria Àngels Herrero

Perfil professional

Formada i amb experiència en:

 • Flors de Bach
 • Kinesiologia (emocional)
 • Teràpia de vides passades (regresions)
 • Constel·lacions Familiars
 • Mediumnidad

Directora de Escuela de Constelaciones Familiares “Latidos en cinco continentes” (Barcelona)

Més informació

Serveis a Retroba't

Docent/entrenadora en la Formació “Guia de Constel·lacions Familiars”

Eva Sans

Perfil professional

Formació Llicenciada en belles arts -Il·lustració

Experiència Després de dedicar-se uns anys a donar classes d’expressió plàstica en diverses escoles i descobrir que ensenyar era fantàstic però que les parets de les aules se li feien petites , va marxar de l’escola definitivament i va començar a fer allò que veritablement volia: Dibuixar (i en majúscules).

Ha publicat els seus dibuixos al costat de textos d’escriptors com Enric Larreula, Núria Pradas, Joan Armangué, Montserrat Balada, Anna Gasol, Teresa Blanch o entre d’altres. Recentment ha creat amb l’Anna Esteve -codirectora de retroba’t- la Colla Pessigolla i les emocions, col·lecció pubilcada a Baula.

Actualment dibuixa, fa tallers i extraescolars a les escoles.

Més informació

Serveis a Retroba't

Experta en l’Àrea “Arts Plàstiques” en el Programa Educatiu Emocional per a nens i nenes.

Hedy Kramer

Perfil professional

Formació Graduada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Màster en art teràpia per l’AEC (associada amb la Universitat de Vic). Formada en teatre terapèutic al Centre Gestual de Barcelona. Formada en constel·lacions familiars a l’Institut Gestalt.

Experiència Co-directora i fundadora de Món Transart. Terapeuta individual i facilitadora de grups de constel·lacions familiars i teatre terapèutic. Conductora de cursos d’art terapia i teatre terapèutic en associacions de persones afectades de malaltia mental. Monitora de teatre per a joves

Més informació

Serveis a Retroba't

 • Terapeuta individual.
 • Docent en la Formació “Intervenció Educativa Humanista”

Leticia Pipman

Perfil professional

Formació: Teràpia Gestalt a l’Institut Gestalt a Barcelona. Formació en Arts Escèniques amb Alejandro Catalán i Mariana Obersztein a Buenos Aires. Especialista en l’ús del teatre com a eina d’implicació social i educativa: Teatre Social a “Forn de teatre Pa’Tothom” i formació complementada amb l’enriquiment d’altres formacions específiques a nivell internacional (amb Allan Owens –Anglaterra-, amb Héctor Arisitzábal –Colòmbia- i entrenament tècnica Daulte entre d’altres. Participació a trobades internacionals de Teatre i Educació.

Experiència: Facilitadora de Teatre Social des de 2005 a Fescat (Escola de Cultura Popular Catalana), a la Fundació Catalana de l’Esplai i a Gestual (mucho más que teatro) entre d’altres. Col·labora a Impactat (intervencions teatrals) i Marabal (Formació i Creació Artística) a diferents escoles de Barcelona i rodalies.

Facilitadora en el programa “Deslimita’m” dins la Trobada de Teatre Social per a joves (Teatre Barts). Co-organitzadora i facilitadora del Grup de Trobada de monitors, un espai per a l’educació de l’educador.

Ponent a les VII Jornades “Prevenció i Mediació comunitària” del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Serveis a Retroba't

Docent en la Formació “Intervenció Educativa Humanista”

Leonardo Monreal

Perfil professional

Director centre “Spartae”, llicentiat en psicologia, educador social, VI Dan i president ITF, 9º DAN WTF, Mestre Evan Pantazi –kyusho- (entre moltes altres). A nivell de competició: ( 2007 i 2008, ) Seleccionat per Espanya pel Campionat del Mòn i obté dos medalles (a més a més d’altres campionats nacional i internacionals).

Serveis a Retroba't

Serveis a Empresa: Formador de “Formació en Recursos Personals per situacions d’agressió física”.

Mónica Prado

Perfil professional

Formada en Trainer i Epistemologia en PNL, Teràpia Gestalt, en Eneagrama, Hipnosis Ericksoniana, Coaching Wingwave, Coaching-Gestalt,Reiki Usui, Homeopatia, Aromateràpia, Naturopatia, Fors de Bach, Sals de Schüsler, fitoteràpia i Nutrició.

Amb experiència com a terapeuta individual, grupal i formadora. 

Més informació

Serveis a Retroba't

Docent en la Formació “Intervenció Educativa Humanista”

Rosa Montells

Perfil professional

Directora del centre “L’Alzina de Collbató”, terapeuta Gestalt i corporal, membre de l’aetg, formadora de cuina natural i dietoterapeuta, llicenciada en farmàcia.

Més informació

Serveis a Retroba't

Formadora de “Formació en recursos personals per acompanyar el dol” dins l’Àrea d’Educació Humanista. 

Mauro Smyth

Perfil professional

Com a Terapeuta: Psicòleg (col. 20570), Teràpia Gestalt, Teràpia Integrativa Transpersonal, postgraduado en Cos i Art, Guia de Constel·lacions Familiars, Eneagrama i SAT, col·laborant actualment en el centre Espai Gestalt (Barcelona) i amb anterioritat en altres centres i professionals a nivell nacional i internacional. 

En l’àmbit social i educatiu: Educador Social a CRAE’s, professor de castellà per extrangers, formador adreçat a pares de fills víctimes de la violència masclista, col·laborant en “Movimiento por la paz”, conferències, conductor de tallers de creativitat i desenvolupament personal amb nens i joves, i altres. 

Publicacions: Coautor del llibre “Odontología preventiva i comunitària” Cap 60 “Educación para la salud en odontología comunitaria” Ed Fundación Odontología Social (2012). Premiado por Univ Sevilla.

Més informació

Serveis a Retroba't

 • Conductor de grups d’Homes.
 • Docent en la Formació “Intervenció Educativa Humanista”.

Irene Granados

Perfil professional

 Formació: Diplomada en Educació Social (Universitat Ramon Llull). Trainer’s Training PNL i Epis0 i resolució de conflictes. (Associació Rosa Sensat -UB).  Formada en Educació Emocional

Experiència: Auxiliar d’Educació Especial  a l’IES Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès. Tècnica docent al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Educadora del Centre Obert la Finestra. Formadora de de Formadors en temes de convivència, Resolició de conflictes i mediació en diverses entitats. Educadora del’àrea de  Serveis Socials de Vilafranca del Penedès.

Serveis a Retroba't

Experta en l’àrea de Tècniques de Gestió de les emocions al Programa d’Educació Emocional per a nens i nenes.

Quima Ricart

Perfil professional

Formació: Diplomada en magisteri. Graduada en psicopedagogia.

Experiència: Mestra a diferents escoles icicles, exercint també diferents especialitats al llarg de la seva trajectòria professional. Actualment treballa a l’escola La Cabana de Les Cabanyes del Penedès i pel sabem a punt d’estrenar nous projectes.

També és escriptora de llibres infantils.

Serveis a Retroba't

Experta en l’àrea de Tècniques de Gestió de les emocions al Programa d’Educació Emocional per a nens i nenes.

Marta Nogués

Perfil professional

Formació: Directora de Lleure infantil i juvenil.

Experiència: Monitora de teatre a La Fundació l’Espiga. Monitora de teatre a diferents escoles del Penedès ELLAP. Des de Abril 2017 Directora del Grup de teatre amateur “LOFTU” de la Munia. Coordinadora de Casal d’estiu d’estiu a l’escola Dolors Piera de Vilafranca del Penedès.

 

 

 

Serveis a Retroba't

Experta en l’Àrea “Arts Teatrals” en el Programa Educatiu Emocional per a nens i nenes.

Maribel Martínez

Perfil professional

Formació: Coreògrafia i tècniques d’interpretació. ACSD i Institut del Teatre.

Experiència: Té experiència en diverses companyies i projectes realitzant tasques tant d’interpretació com de direcció. (Sol Picó, Malqueridas, Tilt, etc.).

També com a docent de dansa contemporània per a infants, jovers i adults.nts, adoelscents i adults.

Serveis a Retroba't

Experta en l’àrea de Dansa i Expressió corporal al Programa d’Educació Emocional per a nens i nenes.

Assumpta Gabarró

Perfil professional

Mestra d’educació infantil.

Formada en pedagogia Waldorf

Formada com a professora de ioga al centre l’Om i en ioga per a nens i nenes a l’Associació Rye.

Experiència en diversos col·lectius i entitats.

Serveis a Retroba't

Experta en l’Àrea de Tècniques de Regulació emocional -ioga- en el Programa d’Educació Emocional per a nens i nenes.

Anna Bonet

Perfil professional

Responsable de l’equip de Gerocultores de “Residèncial Colonia Gúell” 

(2014-19) Formada com a Trainer en “Intervenció Educativa Humanista”.

Més informació 

Serveis a Retroba't

Trainer en “Intervenció Educativa Humanista”

Sara Cusiné

Perfil professional

Directora Llar d’Infants Picarol

Vàries participacions com a ponent: Aula Magna de Tarragona, UB,  i a Jornades d’Innovació Educativa.

Col·laboració a la revista pedagògica Rosa Sensat.

(2015-2019) Formada com a Trainer en Intervenció Educativa Humanista.

 

Més informació

Serveis a Retroba't

Trainer en “Intervenció Educativa Humanista”

Translate »