L’equip de Retroba’t, un equip que suma…

Anna Esteve

Directora de Retroba’t

Psicòloga i psicoterapeuta

Psicòloga (col.7383), Terapeuta Gestalt, formada en l’aplicació de tècniques gestàltiques aplicades a la infància, Postgraduada en psicologia clínica infantil i juvenil, Postgraduada en direcció i gestió de RRHH, Practitioner Programació Neurolingüística (PNL), Postgraduada en Teatre-Teràpia i formada en Intervenció Familiar sistèmica. Directora del Programa d’Educació Emocional “Divertim-nos amb les Emocions”.

Sonia Talabante

Directora de Retroba’t

Terapeuta Humanista acreditada per AETH.

Miembro Titular Asociado nº TG-010 de Asociaciación Española de Terapias Humanistas, Postgraduada como Coach-Gestalt, Col·laboradora com a guia de Constel·lacions Familiars de la Escuela de Constelaciones Familiares (Barcelona), Formada com a Terapeuta Gestalt, Formada en Teatre Terapèutic, Diplomada en Educació Social, Directora de “Formació en Aplicació de Tècniques Humanistes a l’àmbit social i educatiu”, Membre supervisora de AEDTH.

Qui sóc

Psicòloga i psicoterapeuta

Formació: El meu bagatge formatiu és molt divers, depenent una mica dels interessos i les necessitats de cada moment de la meva vida. No obstant, si miro de resumir-ho us diria que sóc llicenciada en psicologia, postgraduada en psicologia clínica infantil i juvenil, postgraduada en direcció i gestió de RRHH, practitioner en PNL,  terapeuta Gestalt, experta en teatreteràpia i formada en intervenció familiar sistèmica. Però crec que el més important és el fil que uneix a totes les anteriors categories i que no es altre que la meva inquietud constant per conèixer i experimentar,  el meu propi creixement personal i l’ interès per a compartir aquests coneixements amb els altres

Experiència: A nivell professional podem dir que, vaig iniciar la meva trajectòria en  el món clínic i educatiu, per després deidiacar-me un llarg periode de la meva experiència a l’àmbit organitzatiu i dels RRHH en una empresa del sèctor de l’automoció,  cosa que m’ha permès treballar  sempre en contacte amb moltes persones, vetllant bàsicament per la seva satisfacció i el seu desenvolupament, ja sigui personal o professional.

Fa un temps vaig decidir combinar ambdues activitats la de recursos humans i la terapèutica.  Crec fermament, que aquesta és una combinació molt potent a l’hora d’entendre què és important per les persones i de diferenciar que volem fer i que podem fer; sovint molts terapeutes guien les persones cap al camí de la seva felicitat ideal abocant-les a una situació sovint ecològicament insostenible en l’entorn de la persona.  Jo, en canvi, sóc del parer que la teràpia ha d’aconseguir que la persona estigui el màxim de satisfeta possible en l’entorn social on es troba i del que, segurament, ni pot ni vol fugir, trobant la mida justa per a cadascú entre allò irrenunciable per a la felicitat i allò a que es pot i/o vol renunciar perquè ja no s útil.

Darrerament, a més, també m’he tornat a acostar al món dels nens i les escoles perquè penso honestament que l’educació emocional és bàsica per a tenir adults feliços i sobretot perquè m’he adonat que m’ho passo molt bé amb ells i n’aprenc molt.  Els nens em permeten contactar amb la il·lusió i creure que aporto el meu gra de sorra a deixar-los un món millor. Per això he creat i dirigeixo el Programa d’eduació emocional “Divertim-nos amb les Emocions!!!” que desenvolupa les competències emocionals en nens i nenes mitjançant la combinació de tècniques artistiques i humanistes

Així doncs, el febrer de l’any 2013 vaig deixar el meu lloc de treball a RRHH per a dedicar-m’hi des de la meva pròpia empresa, combinant-t’ho amb el treball més terapèutic, d’acompanyament i de creixement i formació de les persones, per això juntament amb la Sonia vam crear retroba’t, un projecte que tirem endavant amb molta il·lusió perquè ens permet fer realitat els nostres somnis.

Més enllà d’això, i més important sóc dona i soc mare, sóc companya, sóc amiga,sóc germana i bessona, encara sóc filla i nena, … tinc por, dubto, sento ràbia i tristesa, alegria, vergonya… Creixo dia a dia i… Sóc JO.

Ah! Et convido a veure el blog de retrobat o el meu antic blog  per veure que penso http://annaesteve.wordpress.com/

Mitjans de comunicació:  

Informació de contacte
Diuen de mi

Cuando a alguien le gusta lo que hace, lo disfruta y lo vive como tú,¡¡¡es una gozada estar cerca de ella!!! para mi conocerte y participar en tus talleres es una de las cosas más importantes de este 2013 que pronto vamos a dejar, y algo a lo que le quiero dar continuidad en 2014 así que preparada para la próxima aventura!!!

Lucía

Amb les teves preguntes precises ens has sabut guiar sobre els aspectes caracterials de les persones per les quals volíem demanar-te consell. Mirant el quadre general d’aquests aspectes ens has aconsellat positivament, deixant oberta la possibilitat de fer un seguiment més acurat. Sense dubte fem una valoració positiva, a l’espera de veure progressos o de parlar-ne més… Ens has atès molt bé i estem satisfets de les atencions rebudes.

Anònim

Pel que fa a les sessions sobre els límits, diria que vas saber portar el fil de les sessions d’una manera molt amena i deixant-nos descobrir els coneixements que volies transmetre d’una manera molt vivencial i adaptada a l’experiència de cadascú. 

Marta

Han realizado un Magnífico acompañamiento para el desarrollo emocional de mi hija adolescente durante el último año. Una gran ayuda para transitar esta etapa difícil y complicada en donde hemos encontrado un espacio íntimo para trabajar nuestras inquietudes y desafíos personales y familiares. Muchas gracias Anna Esteve por tu profesionalidad y empatía. Muchas gracias por tu honestidad, por hacer sencillo lo complicado y por fomentar la confianza y la auto estima de mi hija con vuestro trabajo. Ha sido muy bonito vivir esta experiéncia de crecimiento y recomiendo a cualquier persona que necesite apoyo, que se acerque al Centre Retroba’t confiando en que su dinero y su tiempo van a estar bien aprovechados. Por lo menos en mi caso, así ha sido!! Gràcies Retobadoras!!

Ari

Àrees de treball

 • Psicoteràpia individual pera nens, joves i adults.
 • Psicoteràpia per a parelles i/o famílies
 • Sessions grupals: Monogràfics, Treball individual en grup, treball corporal, grups de creixement personal tant per a nens com per a adults, …
 • Directora tècnica del Projecte Educatiu de “Desenvolupament d’Intel·ligència Emocional per a nens/es”
 • Formadora per a empreses.
 • Dins l’equip docent en “Formació en Aplicació de Técniques Terapèutiques Humanistes a l’àmbit social i educatiu”
Qui sóc

Terapeuta Humanista acreditada per l’Associació Espanyola de Teràpies Humanistes (AETH).

Formació: Diplomada com a Educadora Social (EUES-URL) , a l’Institut Gestalt com a Terapeuta Gestalt i en Postgrau en  Coaching, Teatre Terapeuta al centre Gestual, formada com a Guia de Constel·lacions Familiars per Mª Angels Herrero.

Membre supervisor de Asociación Española para el Desarrollo de Técnicas Humanistas.

Experiència: Directora centre de creixement i formació “Retroba’t”. Directora “Formació en Aplicació de Tècniques Humanistes a l’àmbit socioeducatiu”. Terapeuta (individual, de parelles i de grup) des de 2004. Formadora. supervisió de terapeutes i d’educadors socials.

Experiència al món socioeducatiu: Coordinadora PQPI-PTT i com a Tècnica Ocupacional a  l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Directora de Centre de Medi Obert i CFA. Formadora ocupacional i educadora d’adults. Educadora en CRAEs i en Centre de Justícia.

Mitjans de comunicació i difusió: Entrevista a RTVVilafranca sobre “Què és Gestalt”, participació com a entrevistada a “Catalunya avui” (TVE2) en temàtica “L’ infància i el Nadal”, i altres participacions en TV Vilafranca.

Informació de contacte
Diuen de mi

Aunque al principio me pareció muy extraño este tipo de terapia, decidí darle un tiempo y ver qué efectos tenía en mi. Entonces fui dándome cuenta que, consciente o inconscientemente, y de forma sutil, evolucionas en dirección a lo que siente tu corazón.  Se establece un vínculo adecuado con el cliente, y seguro que este vínculo se moldea según cada personalidad, es algo de lo que estoy seguro. Podría escribir muchas más opiniones a favor, pero me limito a decir que es la mejor terapia y terapeuta con la que me he encontrado (y he conocido y probado a varios).

Roger

La Sonia està essent per a mi un bastó i un mirall. Un bastó en el que et pots recolzar per a fer l’ascensió al difícil cim del coneixement de tu mateix. També un mirall que et reflecteix a tu sense distorsions. Realment, crec que no es pot demanar més d’un terapeuta.

Marc

Linda Sonia: per mi és naturalitat, humiltat i facilitat. Treballar-nos a nosaltres mateixos és feina confosa, dura en alguns moments, trista i alegre, apassionant i decepcionant… Tu per mi ets una gran acompanyant d’aquest camí que tant necessitava fer i que per fi faig sense grans carregues a la motxilla. Mil gracies per aixó!

Irene

Vaig començar teràpia amb la Sonia al Setembre del 2012. Si bé és cert que al principi, no hi creia ni hi tenia cap esperança d’evolució, em vaig deixar endur per les paraules de la Sonia i els seus ànims. Des d’aleshores, amb la Sonia, he après a SENTIR, a DESCOBRIR QUI SÓC I CAP ON VULL ANAR i a posar-me les coses FÀCILS… no ha estat un camí de roses, però la Sonia ha sapigut posar l’amor, la tranquilitat i la paciència al meu abast, fet que m’ha permet treballar aspectes de mi mateix que mai hagués imaginat. Tot això, al costat d’una gran professional, una excel.lent persona que estima i mima el que fa. Només puc donar-te les gràcies i animar-te a seguir sent qui ets!!

Albert

Si vols conèixer altres opinions sobre mi …. visita el blog AQUí

Àrees de treball

 • Sessions gestalt-coach individual per a joves, adults i parelles (a Vilafranca P i Barcelona ciutat)
 • Guia de sessions grupals i individuals de Constel·lacions Familiars.
 • Directora i Formadora de “Formació en Aplicació de Tècniques Terpèutiques Humanistes a l’àmbit educatiu i social”
 • Conductora d’espai corporal individual “Viatge a l’esència”
 • Sessions grupals: Monogràfics, Treball individual en grup, Grup de treball corporal,…
 • Formadora per a empreses.
 • Supervisisora de professionals.

Els nostres col·laboradors

Calixte Vallvé

Perfil professional

Formació: Diplomat en Magisteri especialitzat en educació infantil (URL), “Formació en llenguatges educatius infantils”, “Formació en Teatre Terapèutic” al centre Gestual a Barcelona, “Formació en Moviment , Experiència i Tècniques Corporals” al centre Locorporal a Barcelona.

Experiència: Mestre/tutor en EINF i EPRI en diferents centres educatius públics des de 2003, Formador/Conductor de grup dirigit a pares i mares dels Serveis Educatius de l’Ajuntament de l’Ajuntament de Martorell.

Membre Supervisor de Asociación Española para el Desarrollo de Técnicas Humanistas.

Serveis que ofereix a retroba't
 • Formador en l’Àrea de Tècniques Corporals a la “Formació en Aplicació de Tècniques Terapèutiques Humanistes a l’àmbit educatiu i social”

Eva Sans

Perfil professional

Formació   Llicenciada en belles arts -Il·lustració

Experiència  Després de dicar-se uns anys a  donar classes d’expressió plàstica en diverses escoles i descobrir que ensenyar era fantàstic però que les parets de les aules se li feien petites , va marxar de l’escola definitivament i va començar a fer allò que veritablement volia: Dibuixar (i en majúscules).

Ha publicat els seus dibuixos al costat de textos d’escriptors com Enric Larreula, Núria Pradas, Joan Armangué, Montserrat Balada, Anna Gasol, Teresa Blanch …  i punts suspensius esperant omplir-los amb molts més noms.

Actualment dibuixa, fa tallers i extraescolars a les escoles i allà on li ho demanen i ha obert amb una amiga un espai de creació artística per grans i petits,  el [re]CREA.

Més informació

 

Serveis que ofereix a retroba't
 • Experta en l’Àrea “Arts Plàstiques” en el Programa Educatiu Emocional per a nens i nenes.

Leticia Pipman

Perfil professional

Formació: Terapeuta Gestalt a l’Institut Gestalt a Barcelona. Formació en Arts Escèniques amb Alejandro Catalán  i Mariana  Obersztein a Buenos Aires. Especialista en l’ús del teatre com a eina d’implicació social i educativa: Teatre Social a “Forn de teatre Pa’Tothom” i formació complementada amb l’enriquiment d’altres formacions específiques a nivell internacional  (amb Allan Owens –Anglaterra-,  amb Héctor Arisitzábal –Colòmbia- i entrenament tècnica Daulte entre d’altres. Participació a trobades internacionals de Teatre i Educació.

Experiència:  Facilitadora de Teatre Social des de 2005 a Fescat (Escola de Cultura Popular Catalana), a la Fundació Catalana de l’Esplai i a Gestual (mucho más que teatro) entre d’altres.   Col·labora a Impactat (intervencions teatrals) i Marabal (Formació i Creació Artística) a diferents escoles de Barcelona i rodalies.

Facilitadora en el programa “Deslimita’m” dins la Trobada de Teatre Social per a joves (Teatre Barts). Co-organitzadora i facilitadora del Grup de Trobada de monitors, un espai per a l’educació de l’educador.

Ponent a les VII Jornades “Prevenció i Mediació comunitària” del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Serveis que ofereix a retroba't
 • Formadora en el mòdul de Teatre Terapèutic a la   “Formació en Aplicació de Tècniques terapèutiques humanistes a l’àmbit social i educatiu”

Olga Álvarez

Perfil professional

Experiència

Creadora i directora de la Cia.Lataimada, ballarina professional des del 2002 amb les Cias. Búbulus, Artur Villalba, Las Malqueridas, Didi Dorvillier, i pedagoga de moviment i dansa des del 1998.
 
Ha donat classes a escoles de Barcelona com El Timbal, Àrea, Escola de Circ Rogelio Rivel, Tragant Dansa, La Caldera, i a festivals Internacionals com el Danseu Festival, i el Festival de Polònia.
 
Ha donat classes de Dansa, de moviment per actors, de tècniques d’improvització, moviment per a la llibertat expressiva del Cos, i ha treballat amb tècniques de reeducació postural, Pilates, Tècnica Alexander, Tècnica Susan Klein, Yoga Yengar, Ashtanga.
 
Al 2008 va rebre una passantia de Malqueridas Creacions al límit, i dues residencies a centres de Creació, per investigar el Moviment amb el Projecte (M)alícia que investigava com afecten les pors personals en el moviment i com les paraules poden accionar o colapsar aquest moviment.
Al 2009 va rebre una nova Beca del Conca per escriure sobre el projecte (M)alícia.
 
Actualment ha desenvolupat la TÈCNICA PRESENCE que recull els resultats de 15 anys de investigació sobre el moviment en una tècnica que busca la consciència del gest i del moviment. És una técnica per aprofundir en la Presència per saber com utilitzem el nostre cos, i com el projectem. És una técnica corporal que aprofundeix en l’exploració i l’autoconeixement del cos i de la seva movilitat.
 
TREBALLEM AMB LA CONSCIÈNCIA I AMB L’INSTINT
Amb aquests exercicis arribem a contemplar-nos instintivament, i eduquem la nostra consciència a quedar en segon terme, com un mer espectador de nosaltres mateixos movent-nos instintivament. 

És així com aconseguim alliberar la nostra movilitat més íntima, la més visceral, i així renunciem als raonaments innecessaris, a les pors, als bloquejos que neixen de les pors, dels desitjos, de les voluntats pregones, dels prejudicis i de les imposicions


Serveis que ofereix a retroba't

 • Experta en l’àrea de Dansa i Expressió Corporal en el Programa d’Educació Emocional per a nens i nenes.

Dani Borrell

Perfil professional

Formació: Psicòleg (col. núm. 12.866), Màster en “Teràpia Sexual i de Parella” (UB). Postgrau d’”Artteràpia” (UdG), “Analista Transaccional” en contracte de formació” en el CEP Eric Berne, Formació en “EMDR, Integració del Cicle Vital (ICV) i Tècniques d’Integració Cerebral (TIC)”.

Experiència: Soci fundador i Codirector del centre “Quantum” a Barcelona, Psicòleg clínic amb persones afectades de dolor crònic a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Professor en el “Postgrau de Teràpia de Parella”, Professor en el  “Postgrau Teatre-teràpia” de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i de la Parella (IESP) i la Universitat de Girona (UdG). Supervisor d’equips de Serveis Socials. Formador en cursos i tallers de desenvolupament personal.

Mitjans de comunicació i difusió: Col·laborador del programa “Les mil i una nits de la Maria de la Pau Janer” de Catalunya Ràdio i “Gamma Extra” de Ràdio Vilafranca.

Més informació

Serveis que ofereix a Retroba't
 • Formador en l’Àrea d’AT a “Formació en Aplicació de Tècniques Teràpeutiques Humanistes a l’àmbit educatiu i social”

Hedy Kramer

Perfil professional

Formació  Graduada en Psicologia per la Universitat de Barcelona.  Màster en art teràpia per l’AEC (associada amb la Universitat de Vic). Formada en teatre terapèutic al Centre Gestual de Barcelona. Formada en constel·lacions familiars a l’Institut Gestalt.

Experiència  Co-directora i fundadora de Món Transart. Terapeuta individual i facilitadora de grups de constel·lacions familiars i teatre terapèutic. Conductora de cursos d’art terapia i teatre terapèutic en associacions de persones afectades de malaltia mental. Monitora de teatre per a joves

Més informació

Serveis que ofereix a retroba't

 • Coordinadora d’Àrea retrob(ar-t)e
 • Terapeuta individual
 • Conductora de tallers monogràfics amb Teatre Teràpia
 • Experta en l’àrea de Teatre en el Programa d’Educació Emocional per a nens i nenes.

Leonardo Monreal

Perfil professional

Director centre “Spartae”, llicentiat en psicologia, educador social, VI Dan i president ITF, 9º DAN WTF, Mestre Evan Pantazi –kyusho- (entre moltes altres). A nivell de competició: ( 2007 i 2008, ) Seleccionat per Espanya pel Campionat del Mòn i obté dos medalles (a més a més d’altres campionats nacional i internacionals).

Més informació

Serveis que ofereix a retroba't
 • Formador de “Formació en Recursos Personals per situacions d’agressió física”

Rosa Montells

Perfil professional

Directora del centre “L’Alzina de Collbató”, terapeuta Gestalt i corporal, membre de l’aetg, formadora de cuina natural i dietoterapeuta, llicenciada en farmàcia.

Més informació

Serveis que ofereix a retroba't

 • Formadora de “Formació en recursos personals per acompanyar el dol” (dirigit a aquelles persones que desenvolupen aquesta tasca derivada de la seva professió)

   

Estrella Miró

Perfil professional

Llicenciada en Psicologia (UB). Terapeuta Gestalt a Espai Gestalt i Gestalt Barcelona. Guia de constel·lacions familiars de a l’Institut Gestalt (Madrid). Facilitadora de PSICH-KR formada amb Vanessa Navarro i Peter González.  Kinesiologia emocional amb M.Àngels Herrero. Psicologia transpersonal. Actriu formada amb Javier Galitó-Cava i HB Studio New York entre d’altres. Terapeuta de Geometria Sagrada a l’Institut Geocrom. Curso de Milagros Internacional a l’Endevor Academy a Wisconsin.

Terapeuta individual des de 2002. Al 2007 fundadora i directora del centre de formació Gestual. Directora de la “Formació en Teatre Terapèutic” fins 2010. Guia de sintonitzacions arquetípiques o connexions. Guia de Constel·lacions Familiars. Creadora de “INpulso creativo” per al desenvolupament de persones, sistemes i projectes.

Més informació

Serveis que ofereix a retroba't

Formadora en el mòdul de Transpersonal en “Formació en Aplicació de Tècniques terapèutiques humanistes a l’àmbit social i educatiu”

Jemina Albesa

Perfil professional

Formació: Com a Terapeuta Gestalt a l’Institut Gestat a Barcelona, formada com a Guia de Constel·lacions Familiars de Bert Hellinger a l’Institut Gestalt a Barcelona, formada com a Teatre Terapeuta al centre Gestual a Barcelona.

 

Experiència: Terapeuta gestalt en sessió  individual des de 2007,  Guia en sessions individuals i grup de Constel·lacions Familiars, tutora de Formació de Teatre Terapèutic , Formadora dins el servei dirigit a pares i mares dels Serveis Educatius de l’Ajuntament de a l’Ajuntament de Martorell, Conductora “Constel·lacions del Mòn per a Teatre Terapeutes” (Valencia),  Suport terapèutic per a professionals per l’ús de Constel·lacions Familiars en sessions individuals, i terapeuta col·laboradora del centre de creixement i formació “retroba’t”. Directora i Responsable de la internacionalització del projecte de “Formació en Aplicació de Tècniques terapèutiques humanistes a l’àmbit social i educatiu”

Membre supervisor de Asociación Española para el Desarrollo de Técnicas Humanistas.

Serveis que ofereix a retroba't
 • Directora  de “Formació en Aplicació de tècniques terapèutiques a l’àmbit social i educatiu”
 • Guia de Constel·lacion Familiars de Bert Hellinger
 • Suport terapèutic per a professionals per l’ús de Constel·lacion Familiars en individual.
 • Sessions individuals de Constel·lacions Familiars.
 • Teràpia gestalt en individual.

   

Montse Sánchez

Perfil professional

Pendent actualitzar

 

Més informació

Serveis que ofereix a retroba't

 • Experta en l’Àrea “Aprenentatge de Tècniques : Ioga” en el Programa Educatiu Emocional per a nens i nenes.
INTERGALACTIC COMPANY
"Ridiculus enim cras placerat facilisis amet lorem ipsum scelerisque sagittis lorem tis!"
Jojn Doe, CEO
Tel.: +1 (800) 123-45-67, +1 (800) 123-45-68
Fax: +1 (800) 123-45-69 (any time, 24/7/365)
E-mail: info@intergalactic.company
Website: http://www.intergalactic.company
Address:
221, Mount Olimpus,
Rheasilvia region, Mars,
Solar System, Milky Way Galaxy